970X250 ARTAS BASIN2024 videolu

970x250
PlayPlay

300X250 ARTAS BASIN2024 3
970x250 final

Limak Vakfı’nın engelli çocuklar okulu açıldı

Limak Vakfı’nın eğitime verdiği destek bünyesinde geçtiğimiz yıl inşaatına başladığı Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı törenle yapıldı. Okul zihinsel ve bedensel engelli çocuklara özel eğitim verecek.

Limak Vakfı tarafından yaptırılan zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitim göreceği Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Geçtiğimiz yıl Limak Vakfı ve İstanbul Valiliği arasında imzalanan bir protokol kapsamında yapımı kısa sürede tamamlanan ve eğitime açılan okul, engelli çocuklar için büyük bir ihtiyacı giderecek.

Toplam 27 derslikten oluşan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, toplam 300 öğrenci kapasitesine sahip. Okulda, orta ve ağır düzeyde zihinsel engeli olan öğrenciler, orta ve ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla engeli olan (zihinsel ve bedensel) öğrenciler eğitim ve öğretim görebilecek.

‘5 BİN METREKARE KAPALI ALANI İLE EN BÜYÜK OKUL’

Açılış töreninde bir konuşma yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “2016 yılında kaybettiğimiz eşim rahmetli Gülseren Özdemir’in ismine, hatırasına, gelecek idealine yakışır bu Okulu, eğitim sistemimize armağan etmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Özdemir, konuşmasında şunları söyledi;

“Engelli evlatlarımızın toplumda eşit fırsatlara sahip bireyler olmaları en büyük arzumuz. Bu bakış açısıyla çocuklarımızı kucaklayacak, her türlü teknik donanımı bünyesinde barındıran bu okul ile onları desteklemek ve gelecek yıllarda başarılarını kutlamak, bizlere sonsuz bir mutluluk yaşatıyor. Okulumuz, ülkemizde özel eğitim kurumları içerisinde ilk, orta, lise seviyelerini bir arada barındıranların en büyüğü. 5 bin m2 kapalı alanı ile Türkiye’de bir ilk”.

ÖĞRETMENLER DE EĞİTİM ALABİLECEK

Özellikle birden fazla engeli olan öğrenciler için en iyi koşullarda eğitim verecek şekilde planlanan okulun en önemli özelliklerinden biri de öğrencilerin yanı sıra aileler için de eğitim verilecek olması. Okulun bir diğer amacı da engelli çocuklara eğitim verebilecek donanıma sahip öğretmenlerin yetiştirilebilmesi, tecrübelerinin artması ve uzmanlaşmaları olacak. Bu amaçla okul bünyesinde özel bölümler ve sınıflarda stajyer öğretmenler için bağımsız gözlem odaları oluşturuldu.

‘AVRUPA’DAN EN İYİ KAMU HİZMET BİNASI ÖDÜLÜ ALDI’

Okul katları çocukların kolaylığı için renklerle kodlandı ve güvenlikleri için binanın dış hatları yuvarlak olarak inşa edildi. Yaklaşık 5 bin m2 kapalı alan içerisinde 27 derslik ve 12 bireysel eğitim sınıfından oluşan okulun içinde oyun odaları, uygulama evleri, atölyeler, müzik derslikleri, görsel sanatlar derslikleri ve beden eğitimi salonları bulunuyor.

Ayrıca kütüphane/bilgisayar odası, veli bekleme salonu, okul aile birliği odası, fizyoterapi ve konuşma terapisi salonu, revir, yemekhane, 100 kişilik konferans salonu, kulis ve fuayesi, 2 adet (sedye alabilecek ebatta) asansör, bahçede eğitim ve oyun istasyonları, açık hava derslikleri var.

Öte yandan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu, dünyanın önde gelen gayrimenkul ve inşaat projelerinin değerlendirildiği European Property Awards’ta (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) “En İyi Kamu Hizmet Binası” ödülüne layık görüldü. Ödüllü proje, Mimar/Mühendis Durul Kuşdemir tarafından tasarlanırken European Property Awards, gayrimenkul ve inşaat projelerinin değerlendirilmesinde dünyanın en saygın organizasyonlarından biri olarak sayılıyor.

Limak Vakfı

Limak Şirketler Grubu’nun yıllardır yürüttüğü tüm sosyal sorumluluk ve yardım projelerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla 2016’da kurulan Limak Vakfı, “En değerli yatırımın insana yapılacak yatırım” olduğu bilinciyle yoluna devam ediyor. Vakfın eğitim alanındaki en önemli projelerinden biri kadınların mühendislik alanında daha fazla var olmasını desteklemek üzere, kapsamlı ve uzun vadeli bir sosyal sorumluluk projesi olarak 2015’te başlatılan “Türkiye’nin Mühendis Kızları”. Vakfın aynı zamanda 2016 yılında hayata geçirilen Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu Programı ile ortaöğretimde okuyan, maddi imkansızlıklar içinde başarı ile okuyan gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Yine 2016’da vakıf bünyesinde başlatılan “Limak Sohbetleri” ile akademisyen, yazar, sanatçılardan oluşan konuşmacıların ağırlandığı bir platform aracılığıyla toplumun farklı kesimlerine ulaşılıyor.