MIPIM 2020 Cannes Fuarı için geri sayım başladı
MIPIM 2020 Cannes Fuarı bu yıl “Gelecek İnsandır” temasıyla 100 ülkeden, 600 şehir ve yerel yönetim ile 6.380 yatırımcıyı bir araya getirecek olan fuar, gayrimenkulün tüm alt sektörleriyle birlikte toplam 26.800 üst düzey temsilciye ev sahipliği yapacak. Peki MIPIM 2020 Cannes Fuarı ne zaman? MIPIM 2020 Cannes Fuarı'na Türkiye'den kimler katılacak? İşte detaylar...
MIPIM 2020 Cannes Fuarı ne zaman? MIPIM 2020 Cannes Fuarı hangi tarihler arasında? MIPIM 2020 Cannes Fuarı’na kimler katılacak? MIPIM 2020 Cannes şehrinde, Fransa’daki fuara Türkiye’den katılım nasıl olacak? İşte MIPIM 2020 Cannes Fuarı hakkında ilk detaylar…
MIPIM 2020 CANNES KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Türkiye temsilciliğini ALKAŞ’ın yaptığı 10-13 Mart 2020 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde bu yıl 31. Kez düzenlenecek dünya gayrimenkul sektörünün en seçkin fuarı MIPIM 2020 için geri sayım başladı.
Dünyanın dört bir yanından gayrimenkul sektöründeki yatırımların paylaşıldığı, günde 1 milyonu aşkın kartvizit alışverişinin yapıldığı MIPIM Fuarında bu yıl da İstanbul Ticaret Odası’nın öncülüğünde kurulacak İstanbul Çadırı’nda, Emlak Konut, İBB İstanbul İmar İnşaat A.Ş. ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD)’nin de katılımıyla, yabancı katılımcılara Türkiye’deki yatırım potansiyeli ve fırsatları anlatılacak. Gayrimenkul yatırımcılarının en büyük buluşma noktası sayılan MIPIM’in bu yıl konukları arasında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanısıra İngiltere İmar ve İskan Bakanı Ester McVey gibi diğer şehir ve ülkelerin bakanlıkları, belediyeleri ve yatırım ajanslarının üst düzey temsilcileri bulunuyor.
Alanında uzman 480 konuşmacının söz alacağı, sektör temsilcilerinin katılımıyla 130 oturumun gerçekleşeceği ve dünya gayrimenkul sektörünün nabzının tutulduğu MIPIM’in öne çıkan konuşmacılarından biri de Apple Kurucu Ortağı Steve Wozniak olacak. MIPIM’de, uluslararası belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek politik liderler zirvesinin yanı sıra, “PropTech” için ayrılmış özel gün, lojistik günü, liderler kahvaltısı, inovasyon forumu, fuar alanında otel ve turizme ayrılmış özel bir alanda gerçekleşen oturumlar gibi pek çok networking etkinliğine yer verilecek.
2008’den beri MIPIM’in Türkiye temsilciliğini yürüten Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, doğru yatırımcının Türkiye’ye gelmesinin beklendiği bu dönemde MIPIM’in öneminin daha da arttığını vurgulayarak şunları söyledi: “Türkiye’deki gayrimenkul potansiyelinin aktarıldığı uluslararası gayrimenkul sektörünün en büyük buluşması MIPIM’de geçen yıl 206 kurum ve kuruluşla katılarak 4 bin 326 B2B görüşmeye imza attık. Bu sene de aynı rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz. Hemen hemen her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı MIPIM’e gelerek Türkiye’yi temsil ediyor. Bakanlıklarımızın ve belediyelerimizin fuarda temsiliyeti bizler için çok kıymetli. Kendisinin verdiği destek ile dünya çapındaki bu yatırım platformunu Türkiye’ye taşımaya yönelik hazırlıklara devam ediyoruz”
Bu yılın teması “Gelecek İnsandır”
Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği dijitalleşmenin hemen her alanda arttığı bu dönemde geleceğin konusunun “insan” olduğuna dikkat çeken Yonca Aközer, “Tüm dünyada teknoloji hızla gelişiyor ve her sektör gibi gayrimenkul de yaşadığımız şehirler de bu değişimden payını alıyor. Çağımızda artık insanı odak noktasına alan akıllı şehirler konuşuluyor. MIPIM’de bu yılın teması “gelecek insandır” olarak belirlendi. Bu tema çerçevesinde öncelikli amacımız gayrimenkul sektörünün ve şehirlerin ‘insan’ faktörünü ön plana aldıkları sosyal ve kültürel yönü gelişmiş konut, yaşam alanları ve turizm projelerine yer vermeleri yönünde farkındalık oluşturmak” dedi.
Şehirlerimizi Tanıtacağız
Uluslararası gayrimenkul sektörünün buluştuğu MIPIM’de her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Ticaret Odası öncülüğünde 6. Kez İstanbul çadırının kurulacağını ve yabancı yatırımcılara İstanbul’u tanıtacaklarını ifade eden Yonca Aközer, B2B toplantılar, Türkiye Oturumu, Türkiye’deki yatırım fırsatlarının tanıtıldığı Focus On Turkey vb networking çalışmalarının da olacağını belirtti. Türkiye gayrimenkul sektörünün yanı sıra belediye temsiliyetlerinin de bu fuarda çok büyük bir önem taşıdığına inanıyoruz, Türkiye’de birçok şehrimizde çok değerli gayrimenkul projelerimiz yer alıyor diyen Yonca Aközer, “Dünyadan 600 şehir ve yerel yönetimin katılım sağladığı, aynı zamanda uluslararası fon ve yatırımcıların bir araya geldiği bu fuarda şehirlerimizi de projeleriyle fuarda yer almaya davet ediyoruz.“
Rakamlarla MIPIM 2020 Cannes
26.800 Katılımcı
100 Ülke
600 Şehir ve Yerel Yönetim
6.380 Yatırımcı
4.100 CEO & Yönetim kurulu başkanı
3.800 Firmanın stant ile katılımı
130 Oturum
480 Konuşmacı
MIPIM 2019 NASIL GEÇTİ?
Bu yıl toplamda 21.500 metrekarelik alanda temsil edilen MIPIM’de ziyaretçi kişi sayısı ise 26.000’e ulaşmış durumda. MIPIM 2019’da 360’ın üzerinde konuşmacı görüşlerini paylaştı. Toplam 100 konferans ve oturumda 30’uncu yılını geride bırakan fuarda gayrimenkul sektörünün gelecek 30 yılına dair öngörülerde bulunuldu. Türkiye’nin 206 kurum ve kuruluşla toplam 1.020 m2 bir alanda temsil edildiği fuara katılan uluslararası firma sayısı proje finansman alanında 5.000, geliştirici alanında 4.800, mimarlık alanında 2.000, mülk sahibi alanında 1.600, hizmet sağlayıcı alanında 4.000, portföy yönetimi ve ikincil piyasalarda da 5.400 kuruluştu. İTO önderliğinde 5. kez kurulan İstanbul Çadırı’nda, Emlak Konut ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İmar İnşaat projeleri başta olmak üzere, GYODER ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) bünyesinde yer alan yatırımcı kuruluşlar ve mimarlık, değerleme, hukuk konularında lider firmalar yer aldı. İMİB, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş, Gülan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, I CAN BUY Uluslararası GAY. YAT. A.Ş, Hasanoğlu Şirketler Grubu, Oral Mimarlık Gayrimenkul Paz. A.Ş, Fuzul Yapı İnşaat A.Ş, Sabri Paşayiğit Mimarlık, Yeditepe Gayrimenkul Yatırım A.Ş, Entegre Proje Yönetim ve Danışmanlık, Dome + Partners, Kalyon Holding Sanayi Ticaret A.Ş, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı, BOSS4 Gayrimenkul İnşaat ve Dış Ticaret A.Ş, Aksan Hukuk Bürosu, Aremas Gayrimenkul, CathayInvest Gayrimenkul Geliştirme ve Optimal Proje Yönetimi ve İnşaat İstanbul Çadırı’nda yer alan firma ve kuruluşlardandı. İTO önderliğinde fuarda yer alan 22 özel firma için de B2B görüşmeler gerçekleşti. Uluslararası başarıları ile dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık ise,“Tersane İstanbul” projesiyle MIPIM Ödülleri 2019’da “Geleceğin En İyi Mega Projesi” kategorisinde finalistler arasında.