Ünlü müteahhite nitelikli dolandırıcılık suçlaması
Ünlü müteahhite ve inşaat şirketine nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusu... Projelerinden mağdur olanların sayısının 900 civarında olduğu belirtilen dilekçe ile kırmızı bültenle arama kararı çıkarılması da istendi...
İflasını isteyen İnanlar İnşaat’a ait Çekmeköy Terrace Koru sitesinden aldıkları evlerde dolandırıldıklarını iddia eden 16 kişi, nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundu. Yurtdışında olduğu bilinen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan hakkında da kırmızı bültenle arama kararı çıkarılması istendi.
İnanlar İnşaat’ın projelerinden mağdur olanların sayısının 900 civarında olduğu belirtilen dilekçede, “Firma müşterilerine konut kredisi kullandırmak yerine, bankalardan proje kredisi kullanmayı tercih ederek müşterileri bankaların ipotekleriyle karşı karşıya bırakmıştır” denildi.
NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK
Çekmeköy’de bulunan Terrace Koru sitesinden aldıkları evler nedeniyle mağdur olan 16 müşteki, Anadolu Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde taşınmazların üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için ihtiyati tedbir ve senetlere tedbir konulmasına yönelik talepleri de içeren tapu iptal ve tescil davası açtı.
Bu süreçte Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na 16 mağdurun avukatları sıfatıyla Pende Üner Keskin ile Orhan Boran; Serdar İnan ve kardeşi Murat İnan, Arzu Fatma İnan, şirketin Genel Müdürü Dilber Gülsen Ramazanoğlu, Sinan Polat, Ayhan Bayraktar, Hasan Basri Canbazoğlu, Orhan Arslan hakkında nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesine göre olay şöyle gerçekleşti: “İnanlar İnşaat’ın projelerinden biri olan Çekmeköy Terrace Koru sitesinden kredisiz satış sözleşmesi ile 16 müşteki 350-500 bin lira arasında değişen fiyatlarla senetle ev aldı.
Yurtdışına kaçan dev inşaat şirketinin sahibi iflas istediYurtdışına kaçan dev inşaat şirketinin sahibi iflas istedi
EVLER BANKAYA İPOTEKLENDİ
Dairelerin yapımı tamamlandığında anahtarları teslim tutanaklarıyla birlikte sahiplerine teslim edildi. Bazıları evlerine yerleşirken bazıları da kiraya verdi. Tüm bunlara rağmen müştekilerin birçok kez talebine ve 16 evin ödemeleri yapılmasına rağmen İnanlar İnşaat tarafından tapu devirleri yapılmadı. Satış sözleşmesi imzalandıktan sonra İnanlar İnşaat, 16 müştekiye sattığı evlerin her birini en az 32 milyon lira değerinde bankalara ipotekledi. Bu nedenle müştekilerin satın aldıkları evlerine haciz işlemleri başlatıldı. İnanlar İnşaat tarafından mevzuata uygun şekilde davranılarak ‘ciro edilemez’ senet verilmesi gerekirken bunun yerine kanuna aykırı emre muharrer şekilde alınan senetler, Anadolu Bank Kurumsal Şubeye çekilen kredilerin teminatı olarak bırakıldı. Müştekiler ile şüpheliler arasında ev satışı için yapılan sözleşme sonrası evlerin ipotek edilmesi, bankaların ödeme yapılması için müştekileri aradığında ortaya çıktı.
900 CİVARINDA MAĞDUR VAR
İnanlar İnşaat’ın Çekmeköy Terrace Koru, Beylikdüzü ve Zekeriyaköy’deki projelerinden mağdur olanların sayısının 900 civarında olduğu belirtilen dilekçede, “Firma müşterilerine konut kredisi kullandırmak yerine, bankalardan proje kredisi kullanmayı tercih ederek müşterileri bankaların ipotekleriyle karşı karşıya bırakmıştır” denildi. Tüm bu nedenlerle İnanlar İnşaat’ın banka hesapları ve çekilen kredilerin tespiti için tüm banka kayıtlarının incelenmesi istendi. Öte yandan FETÖ soruşturması sonrası yurt dışına kaçan Serdar İnan hakkında kırmızı bültenle arama kararı verilmesi talep edildi. Ayrıca yurt içinde olduğu tespit edilen diğer şüpheliler hakkında da yurt dışına çıkış yasağı konulması istendi.
SERDAR İNAN’IN İFLAS MEKTUBU İÇİN TIKLAYIN!
Hürriyet